Jag har valt handboll för att jag vet inte hur jag skulle klara mig utan det. Känslan när man går in i hallen, känner lukten av klister och hör ljudet av när bollen fångas är obeskrivlig. Nästan magisk. Man blir varm i hela kroppen. Det är så svårt att förklara detta för någon som inte spelar. Känslan när man vinner en match i sudden death, när man vinner en cup eller när man förlorar en viktigt match.

Utomhusturneringar när man spelar i ösregnet är nog det bästa som finns för mig. Man blir lerig och smutsigt men på något sätt älskar jag det ändå. Det går verkligen inte att förklara känslan när man gör det avgörande målet i sudden death. Som Partille Cup 2017 när jag gör det. Alla liksom springer och typ kramar mig men jag bara står där och stirrar på bollen. Jag hade liksom inte fattat vad som hände, allt gick bara så fort.

Jag har alltid älskat handboll. Jag antar att det bara blev så eftersom min mamma och pappa också spelade handboll. Min syster som är fyra år äldre än mig spelar också handboll. När hon var liten så tränade min pappa hennes lag och jag var med på nästan alla cuper. Jag antar att det var ganska irriterande.

Jag började spela handboll när jag var sju år med dom som var ett år äldre. I Sävehof där jag spelar börjar man när man är åtta, så det fanns ju inget annat lag i min ålder.

Om man tänker efter så är hanboll en ganska konstig sak. Jag undrar vem som kom på det. Man bara skjuter en boll i ett mål och där står någon och slår bort bollen och sen springer man tillbaka igen och ställer sig och gör så att ingen ska skjuta. Sen finns det ju ganska många konstiga regler. Men jag kan ju inte säga alla.

Nu har jag kollat upp handbollens historia lite mer.

Det sägs att redan de gamla grekerna spelade något som liknade handboll. Men de första handbollsreglerna skrevs i Danmark 1898. Första gången en handbollsmatch spelades i Sverige var 1907,  då två sjömansskolor i Karlskrona mötte varandra.

 

Leave a comment