Det var en gång en höna som hette Filo och en höna som hette Gulli. Filo hade svarta kläder. Gulli är en vit höna som hade rosa tröja med hjärta på. Filo är en svart höna som är kär i Gulli, dom bodde på landet.

En solig dag var de på väg att hämta ägg från hönshuset.  När de kom till hönshuset så fanns inga ägg. Då gick dom till en bänk. Filo pussade då Gulli. Sedan frågade Filo Gulli om hon ville gifta sig med honom. Innan hon svarade så gick de och kollade om det hade kommit ägg.  De gick till hönshuset. Det fanns ägg så de plockade ägg och de hörde fåglarna kvittra.

Gulli sa ja på Filos fråga till slut. Det blev en stor hönsfest och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar i hönshuset på landet.

One comment
  • Agnes johansson
    Posted on 25 november, 2017 at 17:40

    Det är den Bästa nånsin.

    Reply

Leave a comment