Här är den nya efterlängtade arenan i Partille. Den invigdes 16/9-16 och började byggas sommaren 2013.

Den 8 Augusti smygöppnade John Scott’s.  Den stora restaurangen som har drygt 380 sittplatser. Den har öppet dagtid för lunchgäster och vid kvällarna, helger och under större evenemang. Från läktarrestaurangen så kan du kolla- på en konsert eller en match i A hallen medan du äter.  Det finns fyra kiosker med tilltugg och dryck.

Arenan har ett eget wifi-nätverk som ska klara av dubbelt så många enheter som maxantalet besökare. 

Den nya bowlinghallen har tolv banor  Du kan boka bowlingbanan i samband med måltider i John Scott’s restaurangen .

Vi intervjuade bowlingproffset Rebecka Larsen. Rebecka har bowlat sen hon var 5 år och nu är hon 27 år, så Rebecka  har bowlat i 22 år.

Hon tycker att bowlinghallen är bra men det är lite för lite fokus på bowlingen.

  • Jag menar att det är för mycket fokus på restaurangen och då är det som att bowla i en restaurang och inte i en bowlinghall. Hon tycker att det finns både fördelar och nackdelar men bowlinghallen.
    Fördelar med hallen är att det är nytt och centralt och nackdelar är att restaurangen tar mer plats en bowlingen alltså att man hellre  kommer ditt för att äta en att bowla.

För dig som vill så finns det ett gym med gruppträning och singelträning. Det finns även styrkepass, konditionspass, core, dans och yoga. I den stora gymavdelningen finns all typ av träning och redskap.

Vi träffade Sandra Lindström 30 år .    

– Jag tycker att detta gymmet är bra  på grund av att det är fräscht och det är många fönster så att det blir väldigt bra ljus inne i gymmet.  Jag tror att människor vill träna på  det gymmet på grund av att det är nytt och även för att det är bra maskiner och utrustning. Jag föredrar att träna gruppträning hellre än att träna singelträning.

Vi träffade  Tomas Palmqvist som är vaktmästare på arenanimg_3436

– Det tog ungefär 3 år att bygga arenan och jag tror att ungefär 1500 personer besöker arenan dagligen.  

På Mirian Briant konserten var det 4500 personer i A hallen. Men under matcher och sånt är det runt 2000 människor .

Det finns rullstolshiss och över stolarna så är det ett rum där man ser ut över hela hallen.

Vi intervjuade Karina Classon 55 år som är en av personalen i kiosken.

  • Jag vill jobba just här på arenan på grund av att jag gillar att jobba med människor och jag tyckte att alla som jag träffar på arenan är “helsköna”.Jag har även själv spelat handboll och tycker fortfarande att det är roligt att träffa alla som är duktiga på handboll.

Maija, Novalie och Gustav i 6L på Öjersjö Storegård

LÄMNA ETT SVAR