Detta året firar Allum 10år

Sedan Allum byggdes så har köpcentret varit en riktig succé, största köpcentret i Partille med 5,6 miljoner besökare per år. Allum firar nu 10år, så vi åkte dit för att kolla vad alla tycker om Allum.    

  • Det känns instängt, tycker Sara. Allum är ett bra ställe med många bra butiker men det kan även kännas väldigt instängt med tanke på att man har satt ut affärer i mitten på 3:e våningen. Jag brukar handla på ICA och TGR men jag är bara på Allum 1-2 gånger i månaden.

Varje år vid December så fixas det till jul vid scenen på 3:e plan. Man fixar en rulltrappajulgran, lite pynt och så klart en fåtölj där tomten kan sitta och ta emot barnens önskelistor. Man placerar även ut små stolar och bord där barnen kan skriva sina önskningar. Såklart tycker vi att detta är en jätte bra och rolig sak dom har fixat för barnen, att dom får träffa och prata med tomten. Ibland kommer kändisar även till stora scenen och uppträder. Blandannat Måns Zelmerlöw, Helena Paparizou, Sanna Nielsen och Markoolio.

Simon, 12 år

  • Det är en riktigt bra ide att bygga Allum just där den är idag, mitt i Partille så att alla inte behöver åka till stan för att handla saker. Jag åker oftast dit för att handla fotbollssaker och godis, vilket oftast blir 3 gånger i veckan.

Våra åsikter om Allum…..  

Vi tycker att Allum är en riktigt bra ide. Att i mitten av Partille bygga ett varuhus med många butiker och mataffär. Partille kommun växer fort och det är trevligt att inte behöva åka ändå in till stan för att gå i butiker. Allums utsida är mörk vilket kan upplevas tråkigt men på kvällen lyser byggnaden i många olika fina färger i just delen ovanför motorvägen.
Storleken på Allum känns litet med tanke på antalet butiker. Det är oftast väldigt mycket folk på helger eftersom många är lediga. Det är då det inte är kul eftersom det oftast är långa köer till nästan alla butiker och även i rulltrappan. En till nackdel är att personalen inte alltid är så trevlig då vi tror att de är stressade av allt folk.

Vi är på Allum ca 1-2 gånger i veckan. Oftast för att vi följer med någon familjemedlem och handlar och ibland kikar vi i olika affärer.

Anonym

  • Allum är en riktigt bra köpcentrum med många affären och mataffär. Varför jag gillar Allum är för att man alltid kan göra något där, man kan äta på restaurang, eller bara gå i affärer. Jag åker till Allum för att handla mat eller äta på café, och det blir även ibland att jag går runt och kollar i affärer, det blir oftast,  klädaffärer.              

Anonym

  • Jag tycker att Allum är riktigt bra, varför jag tycker om Allum är att för de finns så många butiker där. Därför är jag där ungefär 4-3 gånger per månad ibland mer eller mindre. Jag är oftast där för att handla mat,presenter eller kläder. Den affären jag besöker mest är nog Guldfynd, jag gillar Guldfynd för att dom har många fina saker i min smak.

Detta reportage har skrivits av Isabella, Linn och Tuva i 6L på Öjersjö Storegård

LÄMNA ETT SVAR