Några tycker att Öjersjö pizzeria gör de godaste pizzorna i hela Partille. Men är det någon som inte tycker det? Vi har tagit reda på det!

Öjersjö pizzeria är en liten pizzeria i Öjersjö centrum och har 4,5 stjärnor av 5 på pizzakartan. Den har 86 olika rätter på menyn varav 68 pizzor. Pizzerian är öppen från 11.00-22.00 på vardagar och 12.00- 22.00 på helger.

Vi stod ute en kall, solig morgon och försökte hitta någon att intervjua. De flesta skulle till bussen men till slut hittade vi några. Karin, förskolechef har blivit intervjuad och tyckte att pizzan Parma var godast.

-Det är ett varmt bröd med massa goda saker på, säger Karin om hemligheten med pizzan.

Hanna som går i 6:an gillar att beställa pizza från Öjersjö pizzeria. Hon gillar Margarita med pommes frites och kebabsås och så gillade hon Bella som är en sorts kebab pizza. Hanna gillar att ha kyckling på sin Bella.  

-Hemligheten bakom pizzan är pizzan, säger Hanna och skrattar.

Stefan som bara ätit på pizzerian en gång, träffade vi utanför pizzerian efter att han ätit en kebabtallrik. Han tyckte att svamp på pizzor inte är gott, detta har även Hanna instämt på.

-Är det någonting jag inte gillar är det nog svamp, sa han. Stefan tyckte inte att Öjersjö pizzeria gjorde de godaste kebabtallrikarna, utan han tyckte att Romas pizzeria i  Landvetter gjorde godare.

Vi träffade en annan Karin som var nyinflyttad som också bara har ätit på Öjersjö pizzeria en gång. Då åt hon en Hawaii som inte var favoriten.

-Det var nog för lite salt i degen, tyckte hon. Jag har ätit bättre men det är okej här.

Vi träffade Eva på på storegårds expeditionen som inte äter pizza så ofta men har ätit där några gånger. Hennes favorit är inte en pizza, utan en sallad med räkor, citron och majs som kallas Västkustsallad.

Trots att det verkar som om det är populärast att komma på kvällen, så är det faktiskt populärast att komma vid lunchtid än på kvällen på vardagar. Men det blir tvärtom på fredagar och helger.

När vi gick in i pizzerian kände vi genast den varma pizzalukten. Vi intervjuade Didar som har jobbat där i tio år. Han berättade för oss att det är väldigt populärt att äta pizza på fredagar. Öjersjö pizzeria säljer mest kebabpizza och Bella. Didar är inte säker men han tror att pizzerian  invigdes 1992, samma år som skolan som ligger bredvid öppnade. Det är väldigt olika hur många pizzor dom gör.

Vi fick en bild på Didar och kebabköttet.

-Det kan vara 150-350 pizzor per dag, säger Didar. På fredagar så kan det komma ca 130 kunder.

Reportrana för detta reportage är Filip, Yiannis, Sofia och Elsa i 6L på Öjersjö Storegård.

LÄMNA ETT SVAR