Fridolf är en av många deltagare i årets Propagandatour.

Det är lördag morgon och dags för Propagandatouren. I Exercishuset är det som vanligt fullt av folk. Unga talanger, rutinerade spelare och nervösa föräldrar. Men en fråga ställer sig fler och fler: Vem vinner?

  Propagandatouren

Propagandatouren heter pingistävlingen som pågår under fem deltävlingar. I varje deltävling koras en vinnare. Man får olika mycket poäng beroende på vilken plats man kommer på i de olika deltävlingarna. När man har spelat alla deltävlingar går de tolv som har mest poäng vidare till ett slutspel och där koras en slutgiltig vinnare.

Lamporna lyser och bollarna flyger när pingisspelarna skjuter över den runda lilla bollen från sida till sida över det blå rektangelformade bordet. En kille i röda kläder kommer gående mot mig. Killen i rött heter Fridolf Andersson, en av deltagarna i tävlingen. Vi står i Exercishuset. Det är en hall fullproppad med bord, svettiga och nervösa spelare utspridda över den hela fyrkantiga hallen. Hallen har läktare på kortsidorna så att publiken ser bra. De har även en liten kiosk där man kan köpa godis, läsk och andra godsaker.

Fridolf tränar pingis tre dagar i veckan och det är det bästa han vet. – Jag tror att det är så många som gillar propagandatouren för att man får möta nya spelare och spela många matcher säger Fridolf och ler. Han tror själv att han har chans att vinna. För att komma långt i tävlingen tror jag att man måste ha fokus, variera sitt spel och kämpa, berättar han.

—————————————

         Text: Lucas Larking

  Fotograf: Lucas Larking

     Datum: 2016-11-06

—————————————-

LÄMNA ETT SVAR