Vi går in i byggnaden. Vi känner hur det luktar nybakat. Folk sitter och fikar, pratar och umgås. Det är en trevlig stämning. En mysig och lugn miljö. Folk sitter och läser inne på biblioteket i en härlig tystnad. En kö har skapats vid cafeterian. Sån här tid på dagen är det många som vill ha fika efter sina besök eller aktiviteter.

Kulturskolan “Partille Kulturum” har allt från kurser som dans, teater, instrument och sång till bibliotek, café och gymnasium. De har besökare i alla åldrar.  

Det har länge varit stort men nu har de byggt ut så att det är ännu större. Även cafét har byggt ut och skaffat en salladsbar och infört fler produkter. De har även nya ägare.

ska%cc%88rmavbild-2016-11-21-kl-20-56-42

“Jag tycker det är jätteroligt att de har byggt ut. Nu är det mycket finare och lyxigare lokaler”, säger Anna Foster samordnare och cellolärare på Kulturum.

Innan har de olika aktiviteterna fått anpassa sig till lokalerna, men nu har alla egna lokaler, anpassade till aktiviteten.

Fler uppträdanden på lilla scenen

Den lilla scenen vid caféet har fått flera uppträdanden för alla åldrar.  Vissa konserter som eleverna är med i hålls även där.

I framtiden planeras det att hållas lite julföreställningar på även den lilla och den stora scenen.

– Jag kommer ofta och tittar på mina barnbarns uppvisningar, jag brukar ta en fika och sätta mig och kolla. Jag har även tittat på andra uppvisningar med teater och kör, säger Maj, 62 år, besökare på Partille Kulturum.

Anpassa Kulturum efter de som har det svårt

Ansvariga för Kulturum har planer för framtiden att alla barn, även de som har det svårt med språket eller ekonomin hemma, ska kunna vara en del av Partille Kulturskolans kurser.

– Jag gick på en kulturskola när jag var liten och jag spelade cello, piano och sjöng. Jag spenderade nästan all min lediga tid där, tillägger Anna Foster.

Biblioteket, gratis för alla

Partille bibliotek som är en del av Kulturums verksamhet, är öppen för allmänheten. Du kan gå dit och få ett lånekort och låna böcker gratis. Det finns böcker för alla åldrar. Även ljudböcker och filmer. Vi tycker att det är en mysig miljö att sitta och läsa i.

– Jag och mina barn kommer hit ofta. Vi tycker det är mycket kul att sitta och bläddra i böcker, säger en man som kommer gående ut ur biblioteket med sina två barn.

Vi stänger våra anteckningsböcker, lägger ner våra pennor och sätter oss och tar en fika.

Text: Hedvig Huldén, My Bragde Öhman, Sara Bräck

Foto: My Bragde Öhman och Sara Bräck

DELA
Föregående artikelTrendig tävling
Nästa artikelDu måste bara komma hit!

LÄMNA ETT SVAR