Sara och Annelie jobbade hårt för detta. Slutligen efter ett år var dom klara för att öppna. ‘’Jobbigt men en av dom roligaste sakerna som jag gjort’’.

Nu sitter jag på min cykel på väg ner till Sävedalens gårdscafe på Göteborgsvägen 85 i Sävedalen i Partille. Det är en molnig och kylig dag i oktober, tror jag kanske är lite tidig men hoppas inte det. När jag tar steget över tröskeln möts jag av en doft som kommer från nybakade kladdkakor, smörgåsar, kaffe och pajer samt pannbiff. Jag får sätta mig i ett litet rum, när jag ser mig omkring hoppar jag till lite. En uppstoppad älg. Det står en uppstoppad älg bredvid mig.

Renovering.

Annelie och Sara öppnade Sävedalens gårdscafe för 4 år sedan.

Men lokalen var ledig ett år innan. Men innan dom kunde öppna ett år innan dom kunde öppna behövde dom totalrenovera hela lokalen, hela renoveringen tog 1 år. Dom behövde renovera allting. Innan lokalen var ledig var det en skoaffär i 20 år. En dag när det fortfarande var en skoaffär så sprang det in en älg. Du läste rätt en älg sprang in och rakt förbi Sara och hennes kollegor rakt in i ett litet rum där det idag står en uppstoppad älg.

Annelie och Sara tycker detta är en av dom roligaste sakerna de gjort, allt är bra förutom att dom inte kunnat vara lediga så mycket. I 4 år har dom jobbat mellan 11-12 timmar per dag, 6 dagar i veckan. Nu har dom bytt tider och fått lite kortare dagar, de flesta dagarna jobbar dom mellan 9-16, så det blir ungefär 9-10 timmar.

Men dom ångrar sig inte att dom öppnat Sävedalens gårdscafe!

ska%cc%88rmavbild-2016-11-21-kl-21-01-07

 Detta är framsidan av cafet!

 Älgen är favorit prydnaden för Sara!

Kladdkakan smakar fantastiskt!

Öppettider:

måndag 09–16
tisdag 09–16
onsdag 09-16
torsdag 09-16
fredag 08–16
lördag 11-15
söndag Stäng          

Text: Moa Johansson

LÄMNA ETT SVAR