Vi har en ny rektor på vår skola. Hon heter Elin och hon är 42 år.                              Vi fick chansen att intervjua henne den 8/11-16

Elin jobbar i A huset på ett kontor. Det är även många klassrum i A huset. När vi var där var det ganska mulet ute. Elin är en glad person som gillar att träffa många människor. Hon gillar att vara ute och promenera och lyssna på ljudböcker. Hon gillar att sjunga, läsa och gå på bio.

-Hur blir man rektor? undrade vi.

-Man blir ofta rektor efter ha varit lärare. Jag sökte jobb som rektor

när jag varit lärare i 13 år. Samtidigt måste man gå en rektorsutbildning.

Vi undrade vad en rektor höll på med och vi fick svar. En rektors jobb är att barnen får den bästa förutsättningen att lära sig saker och utvecklas i en trygg skolmiljö. -Jag har två rektorskollegor, Emma-maria och Andreas och administratörer som hjälper mig mycket.

-Min drömskola är en stor, ljus skola med trygga och glada och duktiga barn.Det finns en stor skolgård med många roliga saker att göra.

Vi undrade varför hon ville jobba just hos oss.

-Jag ville jobba på en stor skola som inte ligger för långt ifrån där jag bor.vallhamra hade jag hört mycket gott om samtidigt som jag kände personer som jobbade här och längtade tillbaka till partille efter att ha jobbat i en annan kommun.

AV REPORTRARNA ALICE NORA OCH JAMES  

 

LÄMNA ETT SVAR