Jag har alltid varit intresserad av motocross och har kört sedan jag var typ tre år gammal. Därför var det självklart för mig vem jag vill skriva ett reportage om när min lärare berättade om det här uppdraget. Anders Eriksson. “Vem är Anders Eriksson?” frågade en av mina klasskompisar. Det kanske du också undrar?

Anders Erikson är en av dom bästa i världen som kör enduro. Anders Eriksson föddes 14 maj 1973. Han fick sin första motorcyckel när han var tre år gammal. Det var en italiensk mini mc BAT-BABY med stödhjul.  

År 1986 körde han sin första tävling lite utanför Stockholm då kom han 1a i motionsklass. 1991 skulle Anders köra VM för första gången. Deltävlingarna i Finland, Sverige, Italien, Marino och Tyskland gav mersmak. En 6:e plats betydde att mer skulle komma. År 1992 var första internationella säsongen som Anders tävlade i Junior EM på Kawasaki och slutade 2a. Första året på en motocross som heter Husaberg som är en fyrtaktare blev Anders 2a i VM år 1993. 1995 tog Anders sitt första VM guld med kombination av att vara busschaufför och att hans kollega var hans mekaniker. 1996 tog Anders ett till vem guld. Sen tog han fem till VM guld. Men när det gick som bäst för Anders så krockade han år 2005. Anders blev borta 1 år från karriären.

men nu mår han bra.

            

LÄMNA ETT SVAR