Tre olika medarbetare berättar sina tankar om hur det är att jobba på Partille gymnasium.

En vanlig eftermiddag åkte jag och intervjuade tre olika medarbetare på Partille gymnasium.  Partille gymnasium är en gymnasieskola i Partille med cirka 450 elever. Gymnasiet hette tidigare Porthälla gymnasium, men har byggts ut, bytt namn och utvecklats för att locka nya elever. På Partille gymnasium kan elever utbilda sig i både praktiska och teoretiska ämnen. Partille gymnasium har idrottsprofil, natur, estetisk profil och ekonomiprofil. De har även särgymnasium, IM och språkintroduktion för nyanlända.

Jag hade bestämt träff med Martin, en av skolans lärare i matematik en kall höstdag för att få veta mer om varför han valde just Partille gymnasium.

Jag jobbade på grundskolan innan och jag undrade hur det gick för de elever som hade det svårt i grundskolan och därför sökte jag till gymnasiet, säger Martin.

Min nyfikenhet är stor på hur den nya skoldelen har påverkat hur det är att jobba på skolan och Martin berättar:

-Det är roligare att jobba när de praktiska utbildningarna får den plats de behöver.

Martin säger också att det kommer att bli en grundskola i anslutning till gymnasiet, vilket han tror kan bli väldigt bra. Martin tänker också att eleverna tycker om många av lärarna eftersom de ofta söker upp lärarna för att snacka och är noga med att säga trevlig helg varje fredag.

En annan medarbetare som tycker det är spännande att arbeta på skolan är Camilla, som är skolans skolvärdinna. Hon driver även skolans café.

-Det bästa med Partille Gymnasium är att vi skrattar mycket ihop vi som jobbar och jag träffar massor av härliga ungdomar som jag får lära känna. Camilla säger även att hon fått fria händer att forma cafeét till sitt eget.

Foto: Privat
Foto: Privat

– Jag har inga planer på att byta jobb, skrattar Camilla.

För att få ännu en bild av hur det är att jobba på skolan så vände jag mig till Mia, skolans kurator.

-Jag sökte mig till Partille gymnasium för att jag fick möjligheten att samtala mer och skriva mindre, något jag gjort på tidigare jobb. Jag tycker det är jätteviktigt att ha en skolkurator, men även andra i elevhälsoteamet. Vi har olika sätt att se på saker, och om elever mår psykiskt bra så mår skolan bra, tänker Mia.

Partille gymnasium är en skola där det verkar som att många trivs och det känns som att dom jag mött arbetar hårt för att eleverna också ska trivas.

Bilden är tagen av Martin Frosthammar utanför teknikcentrum, som är en del av Partille gymnasium.

Av reporter Mimmi Frosthammar.

LÄMNA ETT SVAR