Är du nyfiken på hur det är att vara handbollstränare? Då ska du läsa mitt reportage. Jag har intervjuat min handbollstränare Malin som är bäst tycker jag. Hon lär mig många saker som är bra. Malin är tränare tillsammans med Anna och Irene i Sävehof för barn som är 8 år. Sävehof är en handbollsklubb i Partille. Jag spelar i Sävehof för att min farbror spelar där. Jag och min familj brukar gå och titta på både damer och herrar. Måndag och fredag spelar jag handboll.

Sävehof grundades den 20 augusti 1950 av en grupp skolpojkar från Sävedalen. Klubben är känd för att sin fina barn- och ungdomsverksamhet. I Sävehof har många kända handbollsspelare börjar sin karriär. Klubben är också känd för att arrangera världens största handbollsturnering, ungdomsturneringen Partille Cup. Sävehof har fått en ny arena, som heter Partille Arena.

Först frågade jag, hur blev du tränare?
– För att jag tycker det är kul.

Intervjun fortsatte så här:
-Har du spelat handboll?
– Ja.
– Kan du några tricks?
– Ja några finter.
– Vilken är din favoritfärg.
– Rosa och svart.
– Gillar du att vara tränare?
– Jag älskar att vara tränare.
– Hur länge har du spelat handboll?
– Började när jag var 6 år och höll på tills jag var 20 år.
– Vad är din favoritmat?
– Kräftor.
– Gillar du handboll?
– Jag älskar handboll.
– Vad är det svåraste med att vara tränare?
– Att hinna visa alla och att hitta saker som alla tycker om att göra.

Reportaget och intervjun är gjord av Isolde Fridén.

LÄMNA ETT SVAR