Hästälskaren Ida Gertzen 12 år. Har ett väldigt stort djurhjärta och kan aldrig sluta prataom hästar. Nu är  intervjun  igång.

Jag hör hur det blåser utanför fönstret. Jag hör att det knackar på dörren, det är Ida, det är dags för intervjun. Jag går ner och öppnar dörren. Jag känner en vindpust mot mig, hennes ljusa lockiga hår fladdrar bakåt. Hennes blå ögon lyser upp.Hon har på sig sina leopardbyxor. Hennes leende skiner upp precis som det brukar göra när hon ser mig, jag blir lycklig.

Vi går upp på mitt rum och sätter oss på var sin stol, jag känner doften av kakor och mjölk som jag har ställt fram på bordet. Det känns lite nervöst att  göra intervjun, men jag tror att det kommer gå bra.

– Jag har ridit i ungefär 5 år, säger Ida.    

– Jag har alltid älskat hästar. När hon började att rida så började hon i en för svår grupp och då började hon trava rätt fort men när hon väl kom upp på hästen så var det det bästa hon visste. och jag har alltid tyckt att det verkar så kul att rida. Och då började jag rida, berättar Ida.

– Hästarna i stallet är jättefina men jag har en favorithäst som heter Mio. Han är fin och trygg i boxen. Det är så skönt för det är aldrig läskigt att rida honom, säger Ida.

– Jag har släkt i Norge men jag bor i partille. Det är väldigt bra att ha släkt där för det är roligt för man får resa mycket och se sig omkring, för Det är väldigt fint i Norge.Jag har ridit en gång där, det var jättekul! Det var på en Islandshäst, de är jättefina och jättebra att rida och det är en av mina favorit hästraser.  

                                     

         Faktaruta                                                           

Namn– Ida Gertzen
Ålder – 12 år
Familj-mamma, pappa och lillebror
Husdjur-två kaniner, en katt
 Intressen -ridning, gymnastik och djur

 

-Jag har ramlat av en gång och det var läskigt.

De första sekunderna kände jag inte att jag hade ramlat av.Jag ramlade när jag red Jimmie. Jimme började galoppera och jag ramlade av. Det kändes mest att jag hade ramlat av efter några sekunder, säger Ida.

-I framtiden skulle jag vilja fortsätta med ridningen så länge det går, men min största dröm är så klart att få en egen häst.  Som man kan få rida när som helst och sköta om den i vått och torrt, säger Ida. det har slutat blåsa utomhus, solen har börjat titta fram framför dem mörka molnen. Kakorna är uppätna och mjölken är slut. Hon ser lika glad ut som hon var förut, hennes blåa ögon är lika blåa som dem var när vi började  intervjun. Intervjun gick jättebra och svaren som jag fick var bäst. Det här kan bli ett väldigt bra repotarge.

text:Ella Gustafsson     Foto:Annie Brander

LÄMNA ETT SVAR