Här har människor njutit av glass i över 50 år, Triumfglass är en glasskedja med glass av högsta kvalitet. 1958 byggdes Triumfglass cafe här i Partille.

Vi har gått i fyra kilometer när vi kan se triumfglass lite längre fram på vägen, efter en lång promenad är vi trötta och hungriga. När vi kommer in genom dörrarna slår en ljuv lukt av glass. Dom långa långa rader med glass i alla smaker ser läskande ut i den varma höstsolen. Vi träffar en trevlig tjej som tydligen var hon som vi skulle intervjua. Hon leder oss till ett bord i hörnet, det är helt tomt i glasscafet förutom vi och några pensionärer som sitter i ena hörnet. Och intervjun kör igång.

När jag frågar vad det bästa med att jobba på triumf glass är så svarar hon,

-att skopa glass såklart och att vi är ett bra gäng och jobbar som kompisar, säger hon med ett skratt! Triumfglass har flyttats runt lite med åren, under starten 1958 låg det någon kilometer bort och var mer en affär där man kunde köpa hem glass. Dom har över fyrtio olika goda glassmaker att erbjuda så det finns något för alla!- Det har inte förändrats så, mycke genom åren, men -vi hoppas på renovering innan sommaren, säger hon och ler. När hon berättat att hon jobbat där sedan 2009 så blir vi avbrutna av att en man i femtioårsåldern kommer in och vill köpa glass.

Hon jobbar heltid alltså  fyrtio timmar i veckan. Dom har öppet 10-19 och en  ca halvtimmes lunchrast varje dag, hon säger att det varierar beroende på vilken årstid det är, på sommaren hinner vi knappt äta medans det är halvt öde här på hösten, säger hon med ett skratt. Vi frågar om det finns några glasssmaker från norden svarar hon, Neaj, allting tillverkas ju på våran lilla fabrik här runt hörnet, annars har vi ju italiensk glass men inget annat från norden. Vi satt på stolar i plast som föreställde glassstrutar, dom hade varit där så länge jag kunde minnas. Eftersom vi inte har hunnit äta mat så är vi hungriga och trötta, och blir hungriga av att se rader med glass. “vill ni ha en kula glass på vägen?” Vi gick från att vara tjuriga trötta och hungriga  till att bli glada pigga och mätta. Vägen hem kändes kortare och lättare när man hade en glass i handen, Vi pratade och efter en kort stund var vi redan framme på skolan.

LÄMNA ETT SVAR