När jag hörde talas om att ett hotell skulle byggas i Jonsered så visste jag precis vem jag skulle fråga om hotellet, min granne Suzanne Parenius.

Foto: Axel Vansvik
Foto: Axel Vansvik

I bilen på väg till taekwondo träningen slog jag numret till Suzanne som är chef för att bygga hotellet i Jonsered. Jag började ställa frågorna och hon berättade om hotellet i Jonsered.  

Hotellet ska byggas i Bokedalen, 5km från Partille centrum och ska börja byggas 2018. Jag frågar Susanne exakt var hotellet ska ligga någonstans. “Hotellet ska vara i den gamla stallbyggnaden vid Jonserds herrgård”, svarade hon. Hotellet kommer ha en restaurang. “Cirka 35 rum för människor och 2 för fladdermöss”, fortsätter hon berätta.

Varför ska ni ha ett eget rum för fladdermöss egentligen!?
Fladdermöss är fridlysta så man vill ju ta hand om dem så de kan bo kvar och de blir intressant för gästerna.”

Hur kommer hotellet att se ut.
“Utifrån kommer hotellet att se ut precis likadant som nu för vi får inte göra något med fasaden eller taket för de är k-märkt men inifrån kommer de vara annorlunda.”

Och jag frågade vart hon fick idén att göra ett hotell i Jonsered.
Varje gång jag får besök från släktingar i USA så måste de bo på hotell långt borta i Floda jag tycker att det är dumt att de inte finns ett hotell i Jonsered“.

Vilka tror du kommer bo i hotellet?
“På vardagarna tror jag besökare till fabrikerna och universitetet i Jonsereds herrgård kan ha konferens där. På helgerna kanske privatpersoner som hellre vill vara i Jonsered än i stan och de som vill vandra och cykla eller de som vill ha lite bröllop och andra stora fester” säger hon.

Kommer hotellet att ha en pool?
“Nej vi har Aspen och vi ska bevara miljön det är inte miljövänligt med pool.”

Kommer hotellet bara vara i stallet eller kommer ni bygga något till hus?
“Hotellet kommer bara vara i stallet.”

Har du något övrigt att säga om hotellet?
Jag hoppas Jonseredsborna tar det till sitt hjärta och att det blir en trevlig plats som man vill gå till.”

Av Axel Vansvik.

LÄMNA ETT SVAR