Jag heter Måns och är tio år och går på Vallhamra skola. Jag märker varje dag att det är trångt i matsalen och på fotbollsplan. Vi har också behövt använda baracken för att det är så trångt. Så nu har jag tagit initiativet att ta reda på varför det är så genom att intervjua skolans rektor och en elevassistent .

vallham1

En ganska kall måndags morgon i oktober när löven knastrar under cykelhjulen på väg till skolan.

Jag har nu börjat märka mer och mer att vi är väldigt många barn på Vallhamra skolan så jag frågade vår rektor för årskurs 2-6.

Varför är vi så många barn på skolan vi är ju ungefär 120 bara i fyran. Vem är det som bestämmer hur många barn vi ska vara?

-Det finns en riktlinje i kommunen så det är dom som bestämmer det.

Sen så frågade jag en elevassistent, hur det påverkade henne att vi är så väldigt många barn här på skolan?

-Det påverkar mig som vuxen att det känns som att jag inte känner mig helt tillräcklig. Jag och lärarna gör så mycket vi kan för att vi ska räcka till.

Har det påverkat dig ända sedan du började i augusti?

-Först påverkade det mig positivt för på Oxled där jag jobbade förut var vi många fler i klasserna men nu i årskurs fyra så ökar kunskapskraven och ansvars kraven.

Om det kommer en fråga som du inte kan svara på vem kan svara på den då?

-Då kan jag fråga mina kollegor Andreas och Emma i första hand men i andra hand ringer jag min chef, säger rektor Elin.

Nu förstår jag mer varför situationen är som den är, det är inte Elin som bestämmer att vi kan ta in 120 fyror och att det finns plats utan att Elin får gör det bästa av situationen.

Journalist: Måns Bartilson

LÄMNA ETT SVAR