Jag lyckades få en intervju med Viktor Svedberg, ishockeyspelaren i Chicago Blackhawks. Han är även min morbror så det var inte så svårt att få intervjun.

Vi bestämmer oss för att prata online för han bor rätt så långt bort. Jag sitter vid datorn med min katt i knäet samtidigt som mamma bakar bullar. Doften sprider sig i hela huset. Det luktar väldigt gott. Viktor är 25 år gammal och han bor just nu på Glimmervägen 6 is Karlstad. Han har bott i Partille förut men han flyttade. Jag ställer några frågor och hoppas på svar.

Har/vill du spela ishockey i OS?
Jag har aldrig spelat OS men det är en dröm att en gång få delta.

Viktor har spelat ishockey ett bra tag nu. Han har spelat ishockey i 20 år. Under denna långa perioden tror han att han har gjort ca 200-300 mål. Det är väldigt många mål. Och typ 10 av dom var straffar.

Vilken är din bästa match hittills?
Min “bästa” match, skulle jag säga är när vi mötte Colorado i Denver.

Nu stack katten iväg och mamma kom in med bullar som smakar väldigt gott. Nu ska jag tappa spåret. Viktor har under sin tid spelat i många lag. Här är alla lagen:

Göteborgs IK Partille HK Rögle BK Frölunda HC Rockford Icehogs Chicago Blackhawks. Det var många lag. Jag frågade honom vilket lag han tyckte var “bäst”.

Vilket av lagen gillar du mest?
– Jag gillar alla av lagen, alla lag har varit väldigt viktiga för mig, men får välja Chicago Blackhawks eftersom det är i den högsta ligan i världen.

Jag tackar för intervjun. Det var min första intervju någonsin och det var med en riktig kändis.

Hej då morbror!

LÄMNA ETT SVAR