Lunchen är viktig för oss på Lillegårdsskolan, så vi orkar hela dagen. Men vad tycker vi om maten egentligen? Och hur trivs vi i matsalen?

Barnen på Lillegårdsskolan gillade maten i bamba bättre förr , men nu är maten mer för vuxna. Vår bambatant Anita säger att hon inte vet varför all god mat försvinner. Men hon tycker att maten som vi äter nu passar både vuxna och barn. Själv älskar hon blodpuddingen. Fast hon tycker att lasagnen skulle göras med kött och inte bara grönsaker. Anita tycker att det slängs för mycket mat.

(Klicka på bilderna för förstoringar.)

Jag går i klass 4 och äter lunch i bamba varje dag 11.30 och jag tycker att det är högljutt och stökigt i matsalen. Men bambatanterna är väldigt snälla och gör allt för att alla ska trivas. Ibland är maten jättegod men ibland är den inte alls god, t.ex blodpuddingen är mjuk i mitten och hård på kanterna.

Förut fick vi t.ex tacos och vanlig lasagne, mat som vi barn gillar, men nu är det mer vegetarisk mat som nästan inga barn gillar. Alla barnen tycker olika om maten, t.ex Clara i trean tycker inte om maten i vår skola, Cornelia i ettan älskar vår skolmat, men gillar inte lasagnen för att den är vegetarisk. Felicia, Lovisa S och Ellen i trean tycker den är sådär, både bra och dålig. Hampus J i fyran tycker att skolmaten är äcklig medans Maja i samma klass tycker att maten är ganska bra.

Nu kommer de vuxnas kommentarer: Stefan på fritids tycker att maten är jättegod, Mari-Sofie, som är stödlärare, tycker att maten är ganska bra.

Jag tror att vi får mer vegetarisk mat för att vi barn ska lära oss att äta det istället för kött som är dåligt för miljön. Det är bra men bara för det behöver det inte vara så mycket vegetariskt, för då slänger vi mycket och det är heller inte bra för miljön.

Nästan alla barn som jag har frågat tycker att man ska få bestämma egna platser i bamba. Men jag tycker att vi ska ha bestämda platser i bamba, för att annars blir det för mycket bråk om vad man ska sitta. Stefan på fritids tycker också det.

Det skulle vara skönt om alla tänkte på att prata tystare i bamba, då kanske det skulle bli lugnare när vi åt.

Allis Palm, årskurs 4, Lillegårdsskolan

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR