Susanne är chef för matsalen på Vallhamra skola. Hon är ca 58 år och hennes favoritmat är fisk. Vi var nyfikna att se hur hon har det på jobbet och därför valde vi att intervjua henne. Intervjun gjorde en tisdag i bamba. Vi satt i deras fikarum. Vi fick två pepparkakor var, det var gott. Vi var noga med att tacka för intervjun.

Vallhamra skola är en skola som ligger i Sävedalen nära till Vallhamra centrum och till naturen. På skolan går elever från förskoleklass till och med årskurs 9. På skolan arbetar eleverna med datorer och Ipads.

Susanne berättar att de provsmakar maten och att hon trivs med sitt jobb.
– Är det någon som bestämmer mat?
– Vi har möten och bestämmer maten tillsammans med andra skolor i Partille.

Vi frågade vidare:
– Har det hänt något inbrott?
– Ja cirka 10 gånger.
– Vad är roligast med jobbet?
– Servera och träffa elever.
– Vad är det sämsta med jobbet?
– Att packa upp varor.

Susanne berättar att köksmaskinerna krånglar ibland.  Hon berättar också att Vallhamraskolan har vunnit pris för bästa mat, skolan kom på tredje plats tre gånger. Skolan är en av de tio bästa matsalarna i Sverige.  

Detta reportage är skrivet av reportrarna:

Axel Kaarle och André Ågren åk 2 Vallhamra skolan

Foto: Privat
Foto: Privat

LÄMNA ETT SVAR