I Partille kommun kan du träffa polisen en gång i veckan. Robert är en polis som jobbar med att göra det tryggt och bra för alla i Partille.

fil-000

Polisen i Partille centrum ligger i Kommunhuset. Det är ett stort, brunt hus som ligger nära Allum, framför huset finns ett träd och en staty.Många bilar kör förbi kommunhuset varje dag. Här inne finns kommunpolisen på onsdagar klockan 12.00 – 15.00. Utanför huset finns det skyltar för att man ska veta vad som finns i huset.

När vi kom in då kunde vi inte intervjua polisen för dom hade inget tid istället bestämde vi att en polis skulle komma hit till skolan. Robert kom till skolan. Han hade en blå polisuniform men inga vapen. Han hade grått hår och var glad han tyckte att det var spännande att komma hit.

Det är dumt att använda droger. Dom har trafikkontroller där dom kollar om bilarna kör för fort och om föraren druckit alkohol.

Vi frågade Robert,vad polisen i Partille gör.Han berättar att dom hjälper ungdomar. Polisen pratar om att inte göra skadegörelse och Robert tycker att Partille kommun är en bra kommun att jobba i. Det är ganska lugnt i kommunen. Han berättade att polisens viktigaste uppgift är att göra det tryggt och bra för alla.

Källa
Partille kommuns hemsida
polis Robert
polisen.se.

text och bild Dino Ekic och Julius Holst

Fakta om polisen i Partille.
Öppet på onsdagar 12.00 -15.00
Besöksadress: Gamla kronvägen 34
Larmnummer: 112
Inte akut 11414
Hemsida: polisen.se

LÄMNA ETT SVAR