Här kan man träffas för att äta god mat på John Scotts, titta på handboll eller bowla, man kan också gymma eller ha idrott i sal a och b. Allt detta händer i nya Partille Arena.

Vi är i Partille Arena för att intervjua en man som heter Daniel. När vi kommer in i arenan känner vi att det luktar nytt och det var väldigt högt till tak. Det ser nytt ut och är stora utrymmen och många våningar. Vi går i en korridor för att gå till ett rum där vi ska ställa några frågor till Daniel. Det ekar i korridoren. Korridoren är tom och har inga fönster. De finns röda och orange dörrar dom röda leder till omklädningsrum.

Vi pratar med Daniel Claeson som är evenemangschef för Partille Arena. Han är trevlig och han har ledig klädsel med jeans, jeansjacka och svart tröja.

Vi ställde frågor till honom.

Arenan byggdes av företaget Skanska.

Arenan är gjord av grå betong och taket är gjord av metall.

Man valde materialet för att det är lätt att att jobba med och håller bra. När det är mörkt då börjar taket lysa utomhus .

I arenan finns det en bowlinghall och ett gym.

Det finns en restaurang som heter John Scotts.

Man kan spela innebandy, handboll och fotboll.

Arenan är Sävehofs hemmaarena.

Vi har varit med vår klass på konsert med Albin och Mattias i arenan.

Miriam Bryant och Star for life har också uppträtt i arenan.

Fakta om Partille arena:
Byggstart 2013 klart 2016.
Byggt av Skanska.
Ägare Partillebo.
Yta 16.900 km²
Kostnad 328 milj.
Sävehofs hemmaarena.

Källor:
http://www.mynewsdesk.com/se/skanska/pressreleases/skanska-bygger-multiarena-i-partille-foer-328-miljoner-kronor-923642.

Text och bild:Devon Enrico och Pontus Signal

LÄMNA ETT SVAR