Bild: Privat
Bild: Privat

Det är tisdag förmiddag och det är många som tränar på det nya gymmet Improve. Gymmet är i full gång med mycket folk: unga och gamla, Sävehofs damlag är också där och tränar. Det blir fler och fler som väljer en personlig tränare att träna med.

—————————————————————————————————- Text: Emma Larsson Foto: Emma Larsson
—————————————————————————————————-

Det är regnigt och kallt ute och jag bestämmer mig för att gå in till det nya gymmet i Partille arena för första gången. Tjejen i receptionen heter Karolina Sällström, hon är 27 år och jobbar som receptionist, personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Karolina är en av många som gillar sitt jobb, det hon brinner för är att se förbättring hos sina kunder och hjälpa människor till ett hälsosammare liv. Det är fler och fler som börjar köpa medlemskort här på Improve, men en kategori blir större och större – personlig tränare. Många vill ha en personlig tränare, säger hon och ler. Gymmet finns bara i Partille Arena Idag så finns bara Improve i Partille Arena och ingen annanstans. Gymmet är 1700 m2 stort och har tre olika salar, en gruppträningssal, cykelsal och en sal som kallas buren där det finns fria vikter. Gymmet invigdes 16 september 2016 och det är redan många som har köpt medlemskort. Intresset ökar En tjej kommer ut från en sal och jag passar på att prata lite med henne, hon heter Linda och är 31 år gammal. Linda har precis tränat klart med sin personliga tränare. Linda är inte ensam om att ha en personlig tränare, fler och fler har blivit intresserade. – Det är synd att det fortfarande mest är killar som har en personlig tränare, säger hon, men hon tror att det kommer att förändras väldigt snart. Linda känner många som har haft en personlig tränare på många andra gym men de här (personliga tränarna) är de bästa de någonsin haft. Alla personliga tränare här är välutbildade och hjälper en att nå sina egna mål, oavsett vilken nivå de ligger på. De vill hjälpa en med styrka, kondition, snabbhet, rörlighet och uppnå en hälsosam och aktiv livsstil. Några sekunder senare har Linda gått till omklädningsrummet, och jag funderar på om jag också ska bli medlem på det nya fräscha gymmet här i Partille Arena.

LÄMNA ETT SVAR