Brownie, melon och pina colada är några av alla glassmaker som ligger i lådorna på Triumf Glass.

Historia

Triumf Glass startade år 1946 på Allmänna vägen nära Stigbergstorget i Göteborg. Idag ca 70 år senare ligger fabriken där dom tillverkar glassen, i Sävedalen i Partille.

Triumf Glass affärsidé är:

Triumf Glass ska sprida glassglädje och smakupplevelse.

Fakta

Triumf Glass är ett familjeföretag som är inne på den tredje generationen. Idag är det ca 60 anställda i fabriken i Sävedalen och 25 anställda säljare finns runt om i landet.

Grundaren av Triumf Glass var Arne Müntzing och han avled 1982,  då tog hans fyra söner över företaget. Triumf Glass köptes 2004 av de norska företaget Diplom-is och bytte då namn till Diplom-is Sverige.

År 2010 såldes företaget tillbaka till familjen Müntzing av Arne Müntzings äldsta son Anders. Som då bytte tillbaka namnet på företaget till Triumf Glass AB. 1987 tog man fram Triumf Glass maskot Glasse som är en isbjörn som har en orange tröja på sig som det står Triumf Glass på och en keps som det står Glasse på.På Triumf Glass säljer dom olika slags glassar som t.ex. pinnglassar, strutglassar, dessert-glassar, kulglassar, mjukglassar, yoghurt-glassar, eko frozen yoghurt och mövenpick.

Intervju med elev på Öjersjö brunn

Agnes i klass 5B på Öjersjö brunn tycker att Triumf Glass har bra och god glass. Hon säger också att hennes favoritsmak på Triumf Glass är Delicatobollsglass.

LÄMNA ETT SVAR