På onsdagar händer något kul i Partille arena. Handboll för alla tränar. Det är ett nytt lag i Partille som har startat. Vi som skriver detta reportage spelar i laget och vill dela med oss av våra upplevelser.

Det är onsdag. Det är lite blåsigt. Vi ska träna handboll idag i Partille arena. Huset är stort och har många våningar. Det är grått och orange och täckt av fönster. När man kommer till huset blir man sugen på att gå in och träna. Det känns bra. Vi är många i klassen och parallellklassen som tränar i laget. Laget heter “Handboll för alla” och startade 29 augusti 2016. Laget har många tränare. Camilla är en av tränarna. Idag har hon på sig rosa sporttröja och grå mjukisbyxor. Hon är glad och säger bra jobbat många gånger när vi tränar. Hon blir glad när vi gör rätt saker, när vi lyssnar på vad vi ska göra.

När vi tränar är vi varma i hela kroppen för man rör på sig mycket. Några av oss tycker det luktar äckligt i hallen. Det luktar svett. Men efter en stund vänjer man sig vid lukten. Handbollen är hård. Det gör ont när man får den på huvudet. Om man fångar bollen i tid slipper man få den i huvudet. Eller så kan man be tränaren kasta lite lösare när vi övar. Man är sugen på att ta handbollen och skjuta rätt in i målet.

I “Handboll för alla” får alla vara med och det tycker vi är bra. Det är bra med ett lag i Partille. Då är det nära för oss. Det finns lag i andra städer men då måste man köra långt. Vi intervjuar en annan tränare som heter Linda. Hon berättar att handboll för alla finns i andra kommuner: Stockholm, Kungsbacka och Kristianstad. -Vi var två som kom på idén från varsitt håll att starta handboll för alla i Partille. Det var Camilla och jag, berättar Linda. Linda tycker att alla ska kunna få vara med och spela handboll precis som syskon gör. – Jag tycker att alla ska få vara med i en klubb, träna för att må bra och ha kul med kompisar, berättar Linda. Vi är många som spelar i laget och vi längtar efter att spela matcher mot andra handbollslag. Det skulle va kul.

Fakta IK Sävehof:
Sävehof grundades 20 augusti 1950
Sävehof har tagit många SM-guld
Partille Cup är en jättestor handbollscup

Fakta: Handboll för alla
Handboll för alla var med i Special OS
Man fick följa laget i TV-serien “Heja Sverige”
Handboll för alla kom till Partille 2016.
I Partille finns två grupper, 7-12 år och 13 år och uppåt.

Reportaget är skrivet av: Frank 15 år, Jamina 15 år, Wendy 15 år och Irma 14 år, Öjersjö Brunn 6-9b

Källor:
www.svenskhandbol.se http://idrottonline.se/IKSavehof-Handboll/HandbollforAlla/uppnerharstvars www.wikipedia.se
intervju Linda Andrén, tränare

LÄMNA ETT SVAR