Vi inledde med några av de övningar som fungerar så fint även om man inte har ett gemensamt språk, och som skapar känsla av samhörighet och skratt! Barnen står i ring med Ola i mitten. Den Ola pekar på ska föreställa antingen giraff eller elefant och de två som står bredvid ska göra rörelser enligt instruktion.giraffelefant

Nästa lek är nästan likadan, fast den som blir pekad på ska då huka sig ner, och de två bredvid ska sikta på varandra och säga pang. De två som blir sist kvar går en duell.

duell

Därefter berättade Ola sagan om Katten och kattungarna. Barnen får rita den som en bildserie, med stödord på persiska. Det är svårt att skriva rätt bokstäver och Mahboubeh hjälper och visar.  Som avslutning får de så återberätta sagan för varandra på persiska. Barnen lyssnar noga på varandra, ler och hjälper där berättaren inte minns medan mörkret lägger sig utanför salen. I läxa till nästa gång ska de berätta en av sagorna hemma för tex sina föräldrar.

DELA
Föregående artikelFjärde träffen
Nästa artikelNybyggd lekplats

LÄMNA ETT SVAR