Det är dags för persiska och Mahboubeh och hennes fem elever får idag besök av Ola. De dscf5383börjar med att berätta vad de heter, och dessutom om de vet vad deras namn betyder och varför de heter just det. Damon betyder äng, Bahar betyder vår och Mahboubeh betyder älskling får vi veta. Dara, Daria och Diana vet inte säkert.

dscf5386För nästa övning ställer sig alla i en ring och tittar ner. Vid 1-2-3 tittar man på någon i ringen. Om den personen tittar tillbaka på en, ska man se ut som om man sett ett spöke och sedan är man ute ur leken. Snabbt över till nästa lek; ”Jag vet vad du har i fickan”. Två och två får man snabbt fantisera fram vad som finns i fickan och sedan förklara varför. dscf5401

Sedan tar Ola fram en kortlek med bilder. Alla får ta tre var, utan att titta på dem. I grupper om tre tar sedan var och en ett kort i taget och börjar berätta en historia. Två små sagor växer fram. Frasen ”Det var en gång” används både på persiska och svenska.

Ola avslutar med en berättelse, om Lejonet och musen. Barnen får i uppgift att berätta denna hemma för någon tills de ses nästa gång. Det syns i ögonen att det här var en spännande och lite annorlunda lektion och alla tackar för idag och ser fram emot nästa tillfälle om två veckor!

DELA
Föregående artikelAndra träffen
Nästa artikelFjärde träffen

LÄMNA ETT SVAR